tanjaeaglevalley.blogg.se
Häng med på mitt liv på Jorvik!

En transport till Ydris cirkus

Sist jag hade uppdrag med Ydris var när man fick bygga upp cirkusen tillsammans med honom. SÅ jag blev minst sagt chockad när jag fick se att jag idag hade ett nytt uppdrag hos honom. Det hela gick ut på att vi skulle göra en transport till cirkusen så man kunde åka dit oftare, såhär gick det till.
 
Ydris tyckte det vore trevligare om jag besökte han oftare, och detta skulle då hjälpas genom en present. Han hade en låda brevid som jag fick lov att öppna. Inuti paketet fanns en hästtransport, dock ganska mycket för liten. Ingen chans att jag och min häst skulle få plats där! När jag berättar för Ydris att den är alldeles för liten säger han att det går att ordna. Så jag får hämta fem femklöver och även en magisk hatt inuti cirkusen. Även fast han använder orden "Hokus pokus filijokus" så funkar det inte, typiskt. Men Ydris har en till plan.
 
Det finns nämligen en mäktig man i närheten vid namnet Ed Field. Ed har vi ju mött innan och enligt mig är han inte en så "mäktig man". Iallafall ska vi rida till honom och be om en flaska special sås. Så vi rider över bron till Wolf Hell In och pratar med Ed. Tyvärr är hans special sås slut men det är inget att vara ledsen över, han kommer nämligen göra en ny sats på direkten. Om jag hjälper honom kommer det gå ännu fortare så det är klart vi gör. 
 
Hemligheten bakom hans special sås är ingridiensen trä. Say whaat. Nej men va? Man kan ju inte ha trä i en sås? Vad tänker han med?? Aja, vi får väll hjälpa honom att hitta en massa pinnar och liknande. De första pinnarna finner vi i Gröndal vilket inte ligger farligt långt bort. Dock är det ganska svårt att ta sig fram vilket gjorde att det tog lite längre tid än jag planerat. När väl de pinnarna är hämtade säger Ed att vi behöver tre slags pinnar till, TRE? Och inte nog med det utan de ligger i Firgrove, Valedale och på Nilmers högland. Ganska stora avstånd ändå. Men vad gör man inte för en transport som jag aldrig kommer använda? 
 
För att hitta pinnarna på Nilmers högland pratar jag med Ydris som verkar ha koll på det mesta. han gör även något "Hokus pokus" på dem så nu borde dem vara extra kraftfulla. Nästa stopp blir Valedale där jag pratar med Avalon. Pinnarna där finns i Hollow Woods och de var väldigt utspridda vilket betyder det tog sin lilla tid. När äntligen det var klart stack jag vidare till Firgrove och hämtade några pinnar hos Minka. Till slut var allting klart och jag återvände till Ed.
 
På några sekunder var såsen klar och fort som attan red jag över bron till Ydris. Det enda som skulle göras nu var att hälla såsen på transporten och vips som det var blev den normalstor igen. Så nu kan jag använda en transport för att ta mig till Ydris lilla cirkus.
 
 
En alldeles för liten transport...
 
... blir genom en sås en alldeles vanlig transport, magi!
 
 

Äntligen en header!

Som ni kanske ser här ovanför har jag nu fixat in en header här på bloggen! Inte den finaste och absolut inte någon som kommer vara länge. Men jag är verkligen kass på det här med stilkoder och sånt, vilket gör att jag inte fattar något när det gäller att fixa en snygg blogg. Men nu har jag iallafall lyckats få in någon liten bild vilket är ett framsteg för mig. Förhoppningsvis kommer bloggen förbättras och i framtiden kommer den vara snygg! 
 
Om ni har någon slags "tutorial" på hur alla dessa koder fungerar på n

Den andra bokkopian

 
 
Den första bokkopian fick vi utav Spejarmästaren men nu var det dags att hitta den andra. Jag pratade med elizabeth och hon sa att den finns hos Jon Jarl. Honom har vi mött tidigare, eller rättare sagt hans ande. Hur som helst red jag dit och pratade med honom. Han sa att kopian finns i Månens kammare som ännu inte är öppen. För att öppna den måste vi hämta Linda. Så jag fick rida till Vingården och hämta henne. hon red direkt till Gravvalvet.
 
Linda använde sina magiska krafter och öppnade kammaren. Där inne fanns boken på ett stort bord som jag då tog. Denna visade jag för Jon Jarl innan jag begav mig tillbaka till Elizabeth med kopian. Det sista Elizabeth sa innan uppdraget var slutfört var att hon visste vart nästa del var exakt. Konstigt nog fick jag inget mer uppdrag hos henne men kan tänka mig att jag måste göra lite andra uppdrag innan jag kan fortsätta där.
 
 
Jon Jarl i gravvalvet
 
Linda använder sina magiska krafter för att öppna Månens kammare...
 
... och hon lyckades! Månens kammare är nu öppen.
 
Vi får såklart inte glömma att hämta bokkopian