tanjaeaglevalley.blogg.se
Häng med på mitt liv på Jorvik!

Vi går ombord på Dark Core

 
 
Idag var det dags, vi skulle ombord på Dark Cores båt och äntligen få reda på vad som egentligen händer. Jag började vid Moorlands strand där arbetaren säger åt mig att lasta på min häst i en container. Jag går sen tillbaka och pratar med honom men han säger att jag inte få hänga med. Så jag är alltså tvungen att smyga mig på skeppet på något sätt och det gör jag genom att gömma mig i ett kylskåp (haha). Efter några timmar så får jag äntligen gå ut ur mitt gömställe.
 
Jag vet inte nu vart min häst är och börjar leta mig runt på plattformen. Överallt finns det vakter och jag är tvungen att gömma mig bakom lådor. Så fort man blir hittad får man börja om igen från början och ja, det hände mig några gånger. När jag väl kommit fram får jag syn på min häst och även Justin! Dock är han inte ensam utan han står med en äldra man och två andra varav den ena var mörkeryttaren jag fick syn på för några dagar sen. Justin berättar att det inte är hans häst ombord (den är ju min) men han kommer inte ihåg vart han sett denna innan. Jag sitter och tjuvlyssnar på deras samtal och jag får reda på att Justin har anslutit sig till den mörka sidan! Dessutom får jag veta att den äldra mannen faktiskt är Justins farfar. De fortsätter prata och de nämner även att de inte har den sista mörkeryttaren, Ann, Lisa och Soulriders. Plötsligt kommer de in på ämnet om mig och det är då Justin kommer på att det är min häst! I detta ögonblick upptäcker dem mig och jag är tvungen att rida därifrån.
 
Jag lyckas avfyra nödraketen och kapten Brus kommer och hämtar mig. När jag kommer tillbaks till Moorland igen pratar jag med Alex och berättar allt som hänt. Alex säger att vi måste samlas för ett möte igen med druiderna och Fripp så jag rider till Elizabeth. Elizabeth håller med om att vi ska ha ett möte och jag får rida i spiralen som ligger strax ovanför hennes hus. Där har alla samlats för ett möte. I detta möte kommer vi fram till slutsatsen att mörkeryttarna försöker påskynda Garnok på något vis. Mr Sands har ju tagit sig tillbaka och verkar ha en ny kunskap nämligen Den förlorade Ljuscermoniens bok. I den står det hur Soulriders utför Ljusets cermoni för att hindra Garnok, och vi tror att Mr Sands ska få Mörkeryttarna att göra cermonin baklänges för att göra Garnok starkare. 
 
Vi kommer fram till att vi måste föra ihop Soulriders igen, men för det behöver vi hitta Anne och Lisa. Vi ska även påbörja min träning så jag nån gång kan bli en Soulrider ifall vi inte skulle hitta Anne eller Lisa. Efter mötet rider jag ner till Elizabeth och hon säger att hon ska börja träna mig. Dock tror jag man måste vara Gillad av Aideens beskyddare, men det var redan jag så min träning börjar imorgon!
 

Möte med Jon Jarl och det Gyllene äpplet

 
Idag fortsatte "huvudstoryn" för mig. Det började hos Linda som fortfarande satt i biblioteket och letade efter nått sätt att ta sig in i Jarls gravvalv. Jag fick även läsa tre böcker där jag fick reda på att det behövdes tre olika nycklar för att öppna valvet, solnyckeln, månnyckeln och blixtnyckeln. Linda fattade ingenting och sa bara till mig att rida dit om jag visste vart det var, och jag hade ingenaning! Linda hade inget mer uppdrag och inget syntes på kartan. Tur var hade jag tagit kort på böckerna jag läst så kunde läsa de igen. Jag vet inte hur många gånger jag läste de sidorna! Tillslut såg jag att det stod nått om nån stad söder om hans gravvalv och jag förstod direkt att det var Fort Pinta, så jag red dit helt enkelt.
 
Jag hade ingen aning vad jag letade efter när jag kom dit. Jag red runt nått varv där och tillslut fick jag syn på ett utropstecken vid statyn. Jag red fram dit och det öppnades en lucka bakom namnskylten. I den fanns den såkallade solnyckeln. Jag red med nyckeln till gravvalvet och satte den på plats, stenen som var framför försvann nu och jag kunde gå in. Inne i valvet fanns det något slags ljus, det var ingen mindre än Jon Jarl! Jag frågade efter ett fragment och jag var därmed tvungen att svara på en massa frågor, men de var inte jättesvåra då jag klarade dem på första försöket. Jag fick fragmentet och red till Elizabeth i Valedale.
 
Elizabeth sa åt mig att vi var tvugna att ladda fragmentet och det gjorde jag vid runstenarna ovanför hennes hus. Jag la fragmentet vid solstenen och tog en stav och riktade den mot stenen, strax därpå var det klart. Jag red tillbaks till Elizabeth som sa att fragmentet lös väldigt stark och jag skulle inte använda den förrens jag var vid Fågelskrämsåsen. Ljuset skulle bara lysa en liten stund också. Så jag red till grinden och startade fragmentet där, fort som ögat red jag upp till toppen av kullen. Uppe på kulle fick jag tag i äpplet men tyvärr tog fragmentet slut. En massa häxor kom också och kastade sömnbomber på mig! Det startades en tävling där jag skulle ta mig ner utan att bli träffad av dessa bomber. Det var verkligen svårt och jag fick göra om det flera gånger! Tillslut tog jag mig ner och snabbt red jag till Alex vid Norra järngrinden.
 
Nu var det dags att rida in till Häxan Pi och ge henne äpplet, så jag red dit och gjorde det jag skulle. Pi förvandlades och blev snäll igen! Hon tackade mig för att jag hjälpt henne. Hon berättade att hennes uppgift var att förvandla Justin's häst till en Mörkeryttares häst. Hästen skulle levereras imorgon till Dark Cores högkvarter som är en oljeplattform mitt ute i havet. Pi skulle avbryta förvandlingen av hästen och berättade även att hästen skulle levereras till Dark Core strax nedanför Moorlandsstallet vid stranden. Med den informationen red jag tillbaks till Alex som stod vid grinden.
 
Alex sa att antingen hon eller jag var tvungen att ta oss ut på oljeplattformen imorgon. Självklart anmälde jag mig till det uppdraget. Hon sa att det var ett väldigt farligt uppdrag, speciellt eftersom jag skulle vara helt själv ute till havs. Jag sa att Kapten Brus var skyldig mig en tjänst och därför kunde jag rida och prata med honom. Brus var med på planen och gav mig en nödraket. Om jag skulle behöva hjälp skulle jag använda den och Brus skulle komma och hjälpa mig. Jag red till Alex som nu var vid stranden vid Moorlandsstallet. Hon sa att jag skulle vila upp mig för imorgon fortsätter detta spännande uppdrag!
 

Trädgården är äntligen klar!

Ja, äntligen! Som jag skrev i ett tidigare inlägg var nog mitt absolut tråkigaste uppdrag hos Björn och Agneta i vingårdens trädgård, och idag blev jag ÄNTLIGEN klar. Under tiden detta uppdrag med trädgården hållt på har jag fått lite saker under tiden men denna hjälm var det allra sista jag fick. Tycker inte nått av klädesplaggen jag fick var fina ändå... Det finaste var typ denna hjälm och tror inte jag kommer få användning av den tyvärr. Hur som helst
 
uppdraget är klart och jag kan äntligen gå vidare och fixa klart andra uppdrag.