tanjaeaglevalley.blogg.se
Häng med på mitt liv på Jorvik!

Vart ska skuggsökarna ta vägen?

 
 
Idag skulle jag testa min fälla för att fånga skuggsökarna. Så jag monterade ihop den lite snabbt och fångade in en skuggsökare. När det var klart skulle jag ta min fälla med skuggsökaren i och rida till Valedale för att fråga en druid vart jag skulle göra av denna skuggsökare. Jag frågade Avalon och imorgon får jag fortsätta med detta spännande uppdrag. 
 

En ny smugglargrotta

Igår kunde vi inte rädda Bob som flytit ut i vattnet, men idag hade Rob hämtat en båt så vi kunde följa efter och se vart han hamnat. Så vi hoppade ner i båten och flöt över till ön mitt emot Gyllenbladet. Där såg vi fotsteg i sanden som jag fick följa efter. 
 
Spåren ledde upp i bergen till en grotta där Bob befann sig. Han hade hittat en ny smugglargrotta. Jag red ner och berättade nyheterna för Rob och imorgon ska jag hjälpa dem mer, med vad vet jag inte än men vi får se!
 
 
 
 

Bob flyter iväg

Jag var i smugglargrottan och pratade med Rob när jag får höra att Bob sitter i båten alldeles utanför grottan. Jag sticker dit och hjälper honom fästa repet vid stranden så han kan gå i land. Men eftersom han bara har ett ben har han ingen bra balans och det slutar med att han åker ner i vattnet. Inte nog med det så flyter han iväg med strömmen ut till havs. Jag rider snabbt in till Rob och förklarar vad som hänt. 
 
Jag får leta efter Bob vid Labyrintkusten där jag finner honom. När jag ska dra upp honom kommer en haj och drar med honom ännu längre. Så jag får rida ännu längre bort mot fiskebyn. Där hittar jag honom tillsammans med hajen. Jag får slå hajen med Bobs träben som gör att hajen simmar iväg, men precis när jag ska dra upp honom ur vattnet så kommer en stor båt och drar med honom. Jag rider till kapten Brus som berättar att han såg Bob simma mot samma ö som Gyllenbladet, så dit rider jag.
 
Väl där hittar jag honom och lyckas få upp honom ur vattnet. Rob kommer också men när de kramas skriker Rob till av en krabba och åter igen hamnar han i vattnet. Sedan flyter han iväg och vi kan inte rädda honom föräns imorgon.