tanjaeaglevalley.blogg.se
Häng med på mitt liv på Jorvik!

Vi går ombord på Dark Core

 
 
Idag var det dags, vi skulle ombord på Dark Cores båt och äntligen få reda på vad som egentligen händer. Jag började vid Moorlands strand där arbetaren säger åt mig att lasta på min häst i en container. Jag går sen tillbaka och pratar med honom men han säger att jag inte få hänga med. Så jag är alltså tvungen att smyga mig på skeppet på något sätt och det gör jag genom att gömma mig i ett kylskåp (haha). Efter några timmar så får jag äntligen gå ut ur mitt gömställe.
 
Jag vet inte nu vart min häst är och börjar leta mig runt på plattformen. Överallt finns det vakter och jag är tvungen att gömma mig bakom lådor. Så fort man blir hittad får man börja om igen från början och ja, det hände mig några gånger. När jag väl kommit fram får jag syn på min häst och även Justin! Dock är han inte ensam utan han står med en äldra man och två andra varav den ena var mörkeryttaren jag fick syn på för några dagar sen. Justin berättar att det inte är hans häst ombord (den är ju min) men han kommer inte ihåg vart han sett denna innan. Jag sitter och tjuvlyssnar på deras samtal och jag får reda på att Justin har anslutit sig till den mörka sidan! Dessutom får jag veta att den äldra mannen faktiskt är Justins farfar. De fortsätter prata och de nämner även att de inte har den sista mörkeryttaren, Ann, Lisa och Soulriders. Plötsligt kommer de in på ämnet om mig och det är då Justin kommer på att det är min häst! I detta ögonblick upptäcker dem mig och jag är tvungen att rida därifrån.
 
Jag lyckas avfyra nödraketen och kapten Brus kommer och hämtar mig. När jag kommer tillbaks till Moorland igen pratar jag med Alex och berättar allt som hänt. Alex säger att vi måste samlas för ett möte igen med druiderna och Fripp så jag rider till Elizabeth. Elizabeth håller med om att vi ska ha ett möte och jag får rida i spiralen som ligger strax ovanför hennes hus. Där har alla samlats för ett möte. I detta möte kommer vi fram till slutsatsen att mörkeryttarna försöker påskynda Garnok på något vis. Mr Sands har ju tagit sig tillbaka och verkar ha en ny kunskap nämligen Den förlorade Ljuscermoniens bok. I den står det hur Soulriders utför Ljusets cermoni för att hindra Garnok, och vi tror att Mr Sands ska få Mörkeryttarna att göra cermonin baklänges för att göra Garnok starkare. 
 
Vi kommer fram till att vi måste föra ihop Soulriders igen, men för det behöver vi hitta Anne och Lisa. Vi ska även påbörja min träning så jag nån gång kan bli en Soulrider ifall vi inte skulle hitta Anne eller Lisa. Efter mötet rider jag ner till Elizabeth och hon säger att hon ska börja träna mig. Dock tror jag man måste vara Gillad av Aideens beskyddare, men det var redan jag så min träning börjar imorgon!