tanjaeaglevalley.blogg.se
Häng med på mitt liv på Jorvik!

Vägen till Gyllenåsarnasdal (dag 1)

Hej på er!
Idag är dagen, dagen då jag fick uppdraget för att komma till Gyllenåsarnasdal! Allt började hos Rådsmannen i Silvergladebyn. Han berättade att grindarna till GÅD inte hade öppnats som de brukar göra varje år vid denna tiden. Borgmästare Klaus brukar alltid öppna grinden, han har en nyckel runt halsen. Jag red till slottet för att se en tavla på honom där han bär ringen. Där kommer jag på att jag kan ta en bild utav nyckeln och sedan se till att göra en kopia på den. Jag rider tillbaks till Rådmannen.
      
Jag rider ner till Fort Pinta för att låna hans kamera. Sedan fotograferar jag nyckeln och lämnar bilden hos Derek i Silvergladebyn så han kan skriva ut fotot. Efter det säger Rådsmannen till mig att jag kan rida ner till Smeden Conrad så han kan fixa nyckeln. Nere hos honom får jag först hugga järnmalm i Demascugruvan. Sedan får jag själv smida järn och fixa lite!
           
                       
Sen måste jag vänta tills imorgon för att fortsätta med nyckeln. Men jag hade fått ett till uppdrag av Rådsmannen, att ge ett papper till Mr Kembell. Han blev inte alls glad eftersom det stod på pappret att han var tvungen att flytta sig pågrund utav att han snattat oljemaskiner eller nått sånt, kommer inte ihåg exakt! Det sista jag gjorde var att rida tillbaks till Rådsmannen, och sen var det slut för idag. Längtar tills imorgon då uppdraget fortsätter!
 

Nedklottrat ridhus (dag 3)

Hej!
Idag fortsatte uppdragen med det nedklottrade ridhuset. Det sista jag gjorde igår var att hämta vakthunden Techno så idag hade Stallflickan Tyra gjort ett hus till honom! Jag satte det på plats och sedan red jag tillbaks till henne. Hon sa att Baronsessan hade nått att säga till mig.
             
Baronsessan ville bara tacka för allt och gav mig ett täcke (heter det en så?) med hundben på. Sedan var det uppdraget slut, men efter det fick jag ett nytt uppdrag som jag väntat på väääldigt längem ;)
          
 

Nedklottrat ridhus (dag 2)

Hej på er!
Idag fortsatte uppdraget med det nedklottrade ridhuset. Uppdraget började hos Tyra (stallflickan). Hon sa att fårheden Landon utanför Silvergladebyn hade en hund som inte passade som vallhund utan mer som en vakthund. Så jag red dit för att hämta Techno som hunden heter. 
           
Jag tog med Techno till Tyra som sa till mig att ta ner honom till ridhuset, vilket jag gjorde. Så nu står Techno vid ridhuset och imorgon fortsätter äventyret. Tror det har något med att vi ska bygga ett hus till honom att göra, då hon nämnde något sånt, men vi får se!